Το Σύνολο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τα Φροντιστήρια ΣΥΝΟΛΟ ιδρύθηκαν το Μάρτιο του 1988 από το Χημικό Σ.Παπασταματίου και το Φυσικό Ξ.Στεργιάδη. Ένα χρόνο αργότερα ,προστέθηκε στη διεύθυνση του φροντιστηρίου και ο μαθηματικός Α.Ανδρέου ενώ μια ομάδα φιλολόγων με επικεφαλής τον αείμνηστο Γ.Βλαχάκη στελέχωσε το φιλολογικό του τμήμα. Εφοδιασμένοι όλοι με την πολύχρονη πείρα που είχαν αποκτήσει στα μεγάλα Αθηναϊκά φροντιστήρια , ξεκίνησαν με σθένος και μεράκι την προσπάθεια για εκπλήρωση των απαιτήσεων των πειραιωτών μαθητών για μια επαρκή και υπεύθυνη προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις . Αρχικά στεγάστηκαν σε κεντρικό κτήριο του Πειραιά στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Πλάτωνος για να μεταφερθούν από το Δεκέμβριο του 2005 σε ένα κτήριο υψηλών προδιαγραφών στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Κολοκοτρώνη.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ

Οι μεγάλες επιτυχίες που σημειώθηκαν από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους καθιέρωσαν τα φροντιστήρια ΣΥΝΟΛΟ ως μια σταθερή αξία στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης για περισσότερο από είκοσι χρόνια και τα κατέστησαν το μεγαλύτερο φροντιστηριακό οργανισμό του Πειραιά. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες αρίστευαν και εισήχθησαν στις υψηλόβαθμες σχολές της πρώτης επιλογής τους. Πολλοί δε από αυτούς συνέχισαν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ κάποιοι ήδη υπηρετούν ως καθηγητές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκατοντάδες γιατροί, δικηγόροι και απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών ήδη διαγράφουν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, αποτελώντας τη ζώσα ιστορία των φροντιστηρίων ΣΥΝΟΛΟ.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣ

Η διάθεση για δημιουργική ανανέωση και η διαρκής αναζήτηση νέων διδακτικών μεθόδων, σε συνδυασμό με την άσβεστη επιθυμία και αγάπη για προσφορά στο μαθητή συντηρούν μια παράδοση σπουδών υψηλού επιπέδου που τη χαρακτηρίζει ο απόλυτος επαγγελματισμός και ο σεβασμός στην προσπάθεια του υποψηφίου και της οικογένειάς του.

Το άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, σε συνάρτηση με το πλήρως οργανωμένο διδακτικό υλικό και τις εκσυγχρονισμένες μεθόδους διδασκαλίας συντελεί στην πραγμάτωση των στόχων τόσο των υποψηφίων όσο και του φροντιστηρίου.

Τα ολιγομελή τμήματα 5 – 8 ατόμων, που απαρτίζονται από μαθητές ίδιων δυνατοτήτων και η εμπιστοσύνη στον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας όπου ο φροντιστής, με σύμμαχο τον πίνακα διδάσκει και "φροντίζει" τους μαθητές του, αποδεδειγμένα συνιστούν τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο παρουσίασης του μαθήματος. Το υποστηρικτικό διδακτικό υλικό, που αποτελεί πολύχρονο πνευματικό κόπο δικό μας και των συνεργατών μας, επικαιροποιείται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες των υποψηφίων και τις απαιτήσεις των εξετάσεων, αποτελώντας έτσι ένα πολύτιμο εφόδιο των μαθητών και μαθητριών μας.

Απαραίτητη κρίνουμε επίσης και την εξάσκηση του μαθητή σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων. Για το λόγο αυτό καθιερώθηκαν και διενεργούνται, με απόλυτη συνέπεια και αυστηρότητα, εβδομαδιαία γραπτά διαγωνίσματα που διεξάγονται μέσα σε, ειδικά γι αυτό το σκοπό, διαμορφωμένη αίθουσα και κάτω από επιτήρηση.

Παράλληλα, η δυνατότητα των μαθητών μας να προετοιμάζονται και σε ειδικά μαθήματα επιλογής (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, αγγλικά κ.τ.λ.) μέσα στο χώρο μας, απήλλαξε τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους από χρονοβόρες μετακινήσεις και επιπλέον έξοδα. Η εκπληκτική ευελιξία του εβδομαδιαίου προγράμματος σπουδών κατάφερε να προσφέρει κέρδος χρόνου, τον οποίο εκμεταλλεύεται ο μαθητής, αξιοποιώντας τον για την προσωπική του μελέτη.     

Ακρογωνιαίος λίθος του τρόπου διδασκαλίας μας είναι η κατ΄ οίκον εργασία, την οποία καλούνται να διεκπεραιώσουν οι μαθητές σε κάθε μάθημα. Σε ημερήσια βάση, αυτή ελέγχεται από τους διδάσκοντες καθηγητές και τα αποτελέσματά της καταγράφονται ηλεκτρονικά μαζί με τη συνολική πορεία της επίδοσής τους.

Οι γονείς καθημερινά ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους, ενώ η διεύθυνση και οι διδάσκοντες είναι διαθέσιμοι να επικοινωνήσουν μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επίδοση και εξέλιξή τους. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δύο ετήσιες ενημερώσεις γονέων και κηδεμόνων, καθώς και ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας, με την αρωγή και επίβλεψη των μελών της διεύθυνσης των φροντιστηρίων μας, συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και να αξιοποιηθούν οι επιδόσεις τους κατά τον καλύτερο τρόπο.  Έτσι, επιτυγχάνουμε μια γόνιμη συνεργασία μαθητών, διδασκόντων και γονέων και συμπορευόμαστε όλοι μαζί στο δρόμο για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιτυχία.

Επικοινωνία

η εκπαίδευση κύρους οδηγεί στην επιτυχία!

Επισκεφθείτε μας

Σωτήρος 12 & Κολοκοτρώνη 83,
18535 Πειραιάς

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
9 πμ - 9 μμ
Σάββατο:
9 πμ - 3 μμ

Καλέστε μας

Τηλέφωνο:
30 210 41 73 035
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.